FOREDRAGSAFTEN

”Syng for livet med de danske salmedigtere”
Foredrag ved  biskop Erik Norman Svendsen
Tirsdag den 19. november kl. 19

Siden reformationen i 1536 har man sunget salmer i kirke og skole, hjemme og til møder. Der er salmer nok at tage af i både glæde og sorg, og de synges ofte på samtidige melodier af stor ynde. Tænk blot på vore julesalmer, der synges både i kirken juleaften og hjemme, når dansen går rundt om træet. De fleste og kendteste salmer er skrevet af Kingo, Brorson, Grundtvig og Ingemann over en periode af knap 500 år. I salmerne synger vi for livet, som er givet os af Gud, med alle dets glæder og sorger. Mens vi synger, livet vi op, så troen, håbet og kærligheden vokser i os. Salmebogen har salmer til hele livet og til alle livssituationer. Kom og hør mere herom og syng med på nogle af salmerne tirsdag den 19. november 2019, hvor vi får besøg af biskop Erik Norman Svendsen, der var formand for salmebogskommissionen bag den nuværende salmebog (1992 – 2002).