Koncerter

Velkommen til koncert i Stengård Kirke.

Der er fri entrè til koncerterne, medmindre det er anført under den enkelte koncert.

BLUEGRASS BOULEVARD

Torsdag den 6. september kl. 19.30

Bluegrass Boulevard er et århusiansk orkester, som spiller bluegrassmusik i kirker, men de har også optrådt flere gange på Tønder Festival.
Bluegrassmusik er et samspil mellem glad, ”cowboyagtig” musik med bl.a. banjo, og de melankolske og triste tekster, som ofte har et kirkeligt islæt. Der er både beskrivelser af den lokale landsbykirke og bibelske beretninger.
Koncerten med Bluegrass Boulevard vil forme sig som et causeri, en indføring i musikken, historien, menneskene og miljøerne bag bluegrass.
Bluegrass Boulevard er:
Mads Knude Hovgaard, banjo, dobro og sang
Jan Eskildsen, bas og sang
Jesper Henning Pedersen, sang og mandolin
Henning Petersen, sang og guitar
Koncerten har fri entre

SCHUBERT-KONCERT

Solokoncert med pianisten Rune Solvang
Torsdag den 20. september kl. 19.30

Rune Solvang er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos José Ribera (klaver) og Niels
Rosing-Schow (komposition). Han har vundet en pris for bedste udførelse af et stykke nykomponeret musik til den internationale masterclass, Tel-Hai i Israel. I 2005 blev han tildelt Ester Vagnings Mindelegat, og i 2006 vandt han 1. pris i konservatoriets legatkonkurrence for pianister.

Rune Solvang spiller mange koncerter, bl.a. med Trio Svedano, deriblandt med egne værker. Han optræder også med jazz og rock og ikke mindst som komponist og pianist i Komponistforeningen Grundtonen.

KONCERT

Grundtonen
Torsdag den 4. oktober kl. 19.30

Grundtonen er et komponistkollektiv, der består af Rune Solvang og Martin Thaning Petersen, som holder koncerter med egen musik. De opfører selv deres musik, og koncerten vil som sædvanlig blive en spændende blanding af helt nyskrevne kompositioner og ”gamle klassikere”.

VISEFOREDRAG

Søndag den 7. oktober kl. 15 i Multisalen
Toner fra himlen - om komponisten Kai Normann Andersen

Foredraget handler om komponisten Kai Normann Andersen og hans plads i dansk musikliv og kulturhistorie.
Viseforedraget består af en kort præsentation af komponisten Kai Normann Andersen efterfulgt af et musikalsk intermezzo med 17 af hans mest populære melodier fra 30’erne, 40’erne og 50’erne: fx. "Du gamle måne", "Pige træd varsomt", "Man binder os på mund og hånd", Alle går rundt og forelsker sig" og "Musens sang". Undervejs serveres kaffe og kage. Duo'en består af kirkesanger Helene Gerup, som synger viserne og tidl. museumsinspektør Per Karlsson, der akkompagnerer på guitar. Gratis entré.

KONCERT

NORDISK LYS – NORDISK MUSIK
Gladsaxe Kammerkor
Torsdag den 25. oktober i Stengård Kirke kl 19:30

Gladsaxe Kammekor under ledelse af Paul Kim synger skandinavisk og engelsk kormusik fra renæssancen til i dag af komponisterne Britten, Byrd, Elgar, Holmboe, Komulainen, Lange-Müller, Lindberg, Nielsen, Nystedt, Pederssøn, Schultz og Tallis.

KAMMERKONCERT

Torsdag den 1. november kl. 19.30
Gratis entré

Kongelig kammersanger Stig Fogh Andersen synger Schuberts “Die Winterreise” i Stengård Kirke.
Stig Fogh Andersen er en af verdens mest efterspurgte Wagner-sangere, siden han i 1994 havde sit store gennembrud som Siegfried i Richard Wagners Nibelungens Ring på Den Jyske Opera.
Ved denne koncert i Steengård Kirke synger han Schuberts kendte og elskede sangcyklus “Die Winterreise” bestående af 24 sange til digte af Wilhelm Müller. Han bliver akkompagneret af pianist Kristine Thorup, der debuterede i Odd Fellow Palæet i 2017 med fine anmelderroser.
Mere om Stig Fogh Andersen:
Efter at have studeret ved musikkonservatorierne i Århus og København sang Stig Fogh Andersen i Bayreuth og debuterede som operasanger på Den Jyske Opera i 1978. Han har været solist på Det Kongelige Teater siden 1980, hvor han har sunget et bredt repertoire af danske, tyske, engelske, italienske og slaviske operaer. Det Kongelige Teater oplyser, at han er en af verdens mest efterspurgte Wagner-sangere: Han har sunget alle Wagners store tenorpartier i New York, Zürich, Berlin, München, Houston, Budapest, Madrid, Mannheim, London, Tokyo, Köln, Helsingfors, Buenos Aires, Torino, Amsterdam, Rom, Seattle, Chicago og Japan. Karrieren tog fart i 1994 med Siegfried i Wagners Nibelungens Ring på Den Jyske Opera. Han har sunget rollen som Siegfried mere end 150 gange i vidt forskellige opførelser på verdens store operascener. Han har fx sunget sammen med sopranen Hildegard Behrens og har optrådt under dirigenter som Daniel Barenboim, James Levine, Michael Schønwandt, Christoph Eschenbach, Mariss Jansons, Simon Rattle og Zubin Mehta. Foruden Wagner synger Stig Fogh Andersen et bredt repertoire fra barok over romantikkens lieder til moderne klassisk musik, og han har indspillet flere cd'er.
I pausen under Wagners Siegfried i Operaen den 5. maj 2006 blev Stig Fogh Andersen af Hendes Majestæt Dronningen udnævnt til kongelig kammersanger. Siden 3. december1998 har han været Ridder af 1. grad af Dannebrogordenen. Den 5. september 2006 debuterede han som instruktør med iscenesættelsen af Bent Lorentzens kammeropera Kain og Abel. I 2008 sang han Siegfried og instruerede Ragnarok i Esbjerg, og han satte Tristan og Isolde i scene samt sang partiet som Tristan på Operaen i 2009. I 2010 satte han Sweeney Todd op på Odense Teater. I 2013 sang Stig Fogh Andersen Tannhäuser på 200-årsdagen for Wagners fødsel på Operaen, og han sang og satte Wagners Sagaen om Ringen op i samarbejde med dirigenten Niels Borksand. Denne forestilling blev spillet i Christians Kirke på Christianshavn.
Han har været kunstnerisk leder af Festspillene i Østermarie siden 1998.