Koncerter

Velkommen til koncert i Stengård Kirke.

Der er fri entrè til koncerterne, medmindre det er anført under den enkelte koncert.

KONCERT

NORDISK LYS – NORDISK MUSIK
Gladsaxe Kammerkor
Torsdag den 25. oktober i Stengård Kirke kl 19:30

Gladsaxe Kammekor under ledelse af Paul Kim synger skandinavisk og engelsk kormusik fra renæssancen til i dag af komponisterne Britten, Byrd, Elgar, Holmboe, Komulainen, Lange-Müller, Lindberg, Nielsen, Nystedt, Pederssøn, Schultz og Tallis.

KAMMERKONCERT

Torsdag den 1. november kl. 19.30
Gratis entré

Kongelig kammersanger Stig Fogh Andersen synger Schuberts “Die Winterreise” i Stengård Kirke.
Stig Fogh Andersen er en af verdens mest efterspurgte Wagner-sangere, siden han i 1994 havde sit store gennembrud som Siegfried i Richard Wagners Nibelungens Ring på Den Jyske Opera.
Ved denne koncert i Steengård Kirke synger han Schuberts kendte og elskede sangcyklus “Die Winterreise” bestående af 24 sange til digte af Wilhelm Müller. Han bliver akkompagneret af pianist Kristine Thorup, der debuterede i Odd Fellow Palæet i 2017 med fine anmelderroser.
Mere om Stig Fogh Andersen:
Efter at have studeret ved musikkonservatorierne i Århus og København sang Stig Fogh Andersen i Bayreuth og debuterede som operasanger på Den Jyske Opera i 1978. Han har været solist på Det Kongelige Teater siden 1980, hvor han har sunget et bredt repertoire af danske, tyske, engelske, italienske og slaviske operaer. Det Kongelige Teater oplyser, at han er en af verdens mest efterspurgte Wagner-sangere: Han har sunget alle Wagners store tenorpartier i New York, Zürich, Berlin, München, Houston, Budapest, Madrid, Mannheim, London, Tokyo, Köln, Helsingfors, Buenos Aires, Torino, Amsterdam, Rom, Seattle, Chicago og Japan. Karrieren tog fart i 1994 med Siegfried i Wagners Nibelungens Ring på Den Jyske Opera. Han har sunget rollen som Siegfried mere end 150 gange i vidt forskellige opførelser på verdens store operascener. Han har fx sunget sammen med sopranen Hildegard Behrens og har optrådt under dirigenter som Daniel Barenboim, James Levine, Michael Schønwandt, Christoph Eschenbach, Mariss Jansons, Simon Rattle og Zubin Mehta. Foruden Wagner synger Stig Fogh Andersen et bredt repertoire fra barok over romantikkens lieder til moderne klassisk musik, og han har indspillet flere cd'er.
I pausen under Wagners Siegfried i Operaen den 5. maj 2006 blev Stig Fogh Andersen af Hendes Majestæt Dronningen udnævnt til kongelig kammersanger. Siden 3. december1998 har han været Ridder af 1. grad af Dannebrogordenen. Den 5. september 2006 debuterede han som instruktør med iscenesættelsen af Bent Lorentzens kammeropera Kain og Abel. I 2008 sang han Siegfried og instruerede Ragnarok i Esbjerg, og han satte Tristan og Isolde i scene samt sang partiet som Tristan på Operaen i 2009. I 2010 satte han Sweeney Todd op på Odense Teater. I 2013 sang Stig Fogh Andersen Tannhäuser på 200-årsdagen for Wagners fødsel på Operaen, og han sang og satte Wagners Sagaen om Ringen op i samarbejde med dirigenten Niels Borksand. Denne forestilling blev spillet i Christians Kirke på Christianshavn.
Han har været kunstnerisk leder af Festspillene i Østermarie siden 1998.

KONCERT GLADSAXE SYMFONIORKESTER

Lørdag d. 10.november kl. 16
Fri entre

Gladsaxe Symfoniorkester har fået en enestående chance at spille Dvoraks Cellokoncert i b mol med Henrik Dam Thomsen, der er koncertmester i DR´s symfoniorkester samt solist, kammermusiker og docent ved det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Derudover spiller orkestret Mendelssohn Symfoni nr. 4 i A dur, som også kaldes ”Den Italienske”.