Sogneeftermiddage

Sogneeftermiddagene i Stengård Kirke er åbne for alle – også med teleslynge.
Der er gratis adgang.  

SOGNEEFTERMIDDAG

Onsdag den 11. september kl. 14
Kim Hartzner fra Mission Øst fortæller om Nordkorea


Den 11. september 2019 kl. 14-16 får Stengård Kirke besøg af Kim Hartzner, generalsekretær for hjælpeorganisationen Mission Øst. Kim har besøgt Nordkorea utallige gange, og i dagens foredrag følger vi Kim ind i det lukkede land. Kim har en helt unik indsigt i landet og de almindelige nordkoreaneres liv – et liv som er langt fra det billede, nyhedsoverskrifterne viser. 
Det er historien om venlige mennesker med et enormt gåpåmod. Men det er også historien om en langvarig fødevarekrise, der holder befolkningen fast i invaliderende fattigdom.
Mission Øst er den eneste danske hjælpeorganisation, der har adgang til Nordkorea. Udover akut fødevarehjælp er organisationen engageret i bæredygtige udviklingsprojekter indenfor landbrug, fødevaresikkerhed og vandforsyning.

SOGNEEFTERMIDDAG

Foredrag af og med Martin Herbst
Onsdag den 23. oktober kl. 14.00
Mit livs omvej

Martin Herbst valgte som ung gymnasieelev at ofre familie, venner, uddannelse og en lovende sportskarriere for at gå helhjertet ind i Moon-bevægelsen. Her arbejdede han og blev gift med en tilfældig udvalgt kvinde ved et bunkebryllup i Korea. Senere bortadopterede de deres førstefødte søn til et barnløst par i bevægelsen. Martin Herbst valgte at bryde med alt Moon-bevægelsen og skabte en helt ny begyndelse. Det vil han fortælle om i sit livs omvej. I dag er han folkekirkepræst i Korsvejskirken på Amager. 

SOGNEEFTERMIDDAG

Onsdag den 13. november kl. 14

Foredrag om TV-Serien Matador ved sognepræst Andreas Christensen

”Matador og Modernitet – hvordan vi blev dem, vi er”.

TV-Serien Matador er blevet folkeeje og dermed mange danskeres forståelse af danmarkshistorien i 30’erne og 40’erne. Men hvad var det lige for en udvikling, der skete i disse år? Og: Tegner Matador et retvisende billede? Lyt til et spændende foredrag og følg personernes udvikling med og mod et system, som udfordrer individets ret til at være sig selv …