Sogneeftermiddage

Sogneeftermiddagene i Stengård Kirke er åbne for alle – også med teleslynge.
Der er gratis adgang.

Onsdag den 16. september kl. 14
Mormors dyne var udstoppet med hele høns
Foredrag ved Niels Johansen

Små udsnit af det store i livet.Husker du tyngden af den tunge røde dyne, der duftede køligt af viktualiekælderens søde æbler, saltet flæsk og overskud af kærlighed?Tilbage til halvtredserne. Til første skoledag. Til danselærerindens: Kvik, kvik, slow! Til skolemadens våde konfektrosiner. Til skolebilletten til Paradis.Niels Johansen læser og genfortæller fra sin bog ”Som himlen og havet – af drengens billedbog”.Niels Johansen er tidligere præst og en rigtig god fortæller, der også har arbejdet med genfortællinger af de bibelske historier.

Om min far Aksel Schiøtz
Onsdag den 21. oktober kl. 14

Annette Schiøtz, datter af sangeren Aksel Schiøtz, fortæller om sin far, hans barndom og ungdom og hvordan han blev et symbol på danskernes modstandsbevægelse under Anden Verdenskrig. Han sang sig igennem krigen. Gennem oplæsninger fra selvbiografien "Kunst og Kamp” og gennem hans mange indspilninger af danske sange lærer vi ham at kende. Der var opture og nedture, lukkede grænser og sygdom, men altid var det sangen, der bar ham igennem livet.Vi skal også synge sange fra Højskolesangbogen.Annette Schiøtz er uddannet cand. mag. i engelsk og har sunget, undervist i sang og musik hele livet. Fri entré.

Onsdag den 11. november kl. 14
Om Leonora Christina
Ved Anders Tangaa Jensen

Leonora Christina – heks eller heltinde?
Få kvinder i Danmarkshistorien har haft så omskifteligt et liv som kongedatteren Leonora Christina, forfatteren til Danmarks første selvbiografi ”Jammersminde”. Fra Christian den 4.´s feterede yndlingsdatter til landsforræderen Corfitz Ulfeldts fængslede hustru. Hendes eftermæle har været omtrent lige så turbulent som hendes liv, og historien om kongedatteren er i det hele taget ”værdigt en roman” som hun også selv gav udtryk for. Tag med på en rejse fra Københavns Slots fløjlsgemakker til Blåtårns stinkende fangehul onsdag den 11. november 2020 kl. 14.00 hvor Anders Tangaa Jensen, sognepræst i Grevinge, vil fortælle om Leonora Christina liv og eftermæle ved Stengård Kirkes sogneeftermiddag. Fri entré