TRE EFTERMIDDAGE OM SORG OG LIVSKRISER

Hverken sorg eller livskriser kommer noget menneske uden om. I et interview beskrev Johannes Møllehave sorgen, efter han havde mistet sin kone. Sorg er ikke sygdom, men den pris vi betaler for, at et menneske har været vigtig for os.
Sorg er kærlighed, sådan som den ser ud i den elskedes fravær. Sorg er udtryk for betydning. Man sørger ikke over tabet af et menneske, der var ligegyldigt for én. Man sørger, fordi man har elsket. Sorg er kærlighedens pris. Spørg bare den sørgende, om hun ville have undværet at kende den mand, hun har mistet til fordel for nu at have været sparet for sorgen og smerten? Siger hun ja, vil vi straks konkludere, at hun og manden sikkert har levet som hund og kat.
Derfor kan man også sige: ”Tillykke med sorgen!” ”Tillykke med, at du har haft et menneske, som var så vigtig for dig, at du kan ikke kan være ligeglad med, at det menneske ikke er her mere!” For smerten nu er del af lykken, der var.

I Stengård Kirke har vi planlagt tre eftermiddage om sorg og livskriser. Gennem oplæg og ikke mindst i fælles samtaler vil vi sætte ord på, hvordan sorg føles? Hvad den gør ved os? Og hvad den kommer til at betyde for os?
Datoerne er torsdag den 3. september, 8. oktober og 5. november. Alle torsdage er kl. 14 til 16 i kirkens Havestue  (Yderligere information, sognepræst Jakob Ulrik Hansen juh@km.dk 23325294)