PÅSKEHILSEN

Af sognepræst Karen-Lisbeth Gøricke

Påsketiden her i landet plejer at betyde fridage og familiefrokoster. For mange er påsken også kirkegang og besøg på kirkegårdene - måske med påskeliljer i hænderne til at sætte i vaser ved gravstenen. I år er meget anderledes. Vi kan ikke ses til sammenkomster i familien og blandt venner, og kirkerne er lukkede. Ugerne lige nu uden fællesskab og kirkegang er svære. Mange er også tynget af bekymringer. Hvem rammer virussen, og hvordan ser fremtiden ud?  

For et par år siden havde jeg en samtale med en døende ældre mand. Vi talte i ganske få sætninger om hans kone og børn, om hans glæder og sorger i livet. Med ét kiggede han på mig og sagde: ”Vi forstår ikke livet – men det er alligevel fantastisk”. Nej, vi forstår det ikke, og vi undres over, hvad vi må gå igennem, og hvad mennesker kan gøre imod hinanden. Og så alligevel oplever vi også igen og igen, hvordan fantastiske oplevelser og nærhed med andre giver glimt af liv og lys. Gradvist vinder lyset og troen på fremtiden. 

Det er glimt af opstandelsen, der møder os. Det kommer til os, fordi Gud ikke er fjern, men følger med os i glæder og sorger. På forunderlig vis kommer vi på benene igen. Det bliver godt igen. Vi ses.

Glædelig påske ønskes alle i Stengård sogn af sognepræst, Karen-Lisbeth Gøricke 

Ja, jeg tror på korsets gåde,

gør det, Frelser, af din nåde.

Stå mig bi, når fjenden frister!

Ræk mig hånd, når øjet brister!

Sig: vi går til Paradis!

N.F.S Grundtvig

DDS 192, Hil dig frelser og forsoner